andrea v.: Co se týká Babici, v poslední době mě pobavil letitý vtip, který se na mě vykutálel z Facebooku. Byl o tom, jak stavěli dům Babica a Pohlreich . Z luštěnin jsem ještě nepekla, v tomto směru jsem dost konzerva ...
melancholicka: Ale luštěniny z konzervy jsou na pečení občas cool , jenom se toho nebát
.
boudicca: Inspirující recept! Cizrnu miluji, ale plechovkovou se snažím nekupovat, ta je nachystaná jen v případě nouze. Myslím, že mnohem zdravější je uvařit si cizrnu doma, navíc si tak můžeš regulovat, jak moc má být měkká a slaná. Na cizrně (konkrétně hummusu) už jsem jeden mixér zrušila, tak doufám, že tentokrát se zadaří lépe, protože péct z cizrny se mi jeví jako boží nápad.
melancholicka: Já cizrnu taky zbožňuju , cpu jí hlavně do salátů. S tím, jestli vařená doma X kupovaná, úplně souhlasím, vždycky si cizrnu namáčím a vařím doma, ale tentokrát jsem neměla čas, takže jsem zkusila tu naloženou od bonduelle (prý vařená na páře, ale víme svoje) a šlo to taky
. Mně se hummus nikdy nepodařilo udělat
, právě proto, že jsem zavařila náš první mixér. Podruhé to sice zvládl mixér, ale nějak jsem to neuměla dochutit... A to jsem tam cpala i tahini pastu. Směs na hummus od Country life mi zase vůbec nechutnala, tak nevím
.
boudicca: Tahini, sůl, česnek, klidně i nakládaná rajčátka nebo špetku chilli. A před podáváním ještě olivový olej. Není to nic složitého.
melancholicka: Zkusím to s těmi rajčaty, myslím, že jsem dochucovala jenom olivovým olejem, sůl a pepř... To bude možná příčina toho, proč to bylo tak mdlé .
wien n: Pekla jsem brownies z cervenych fazoli a nic moc. Ale s jahodovou omackou se to dalo snist. Z cizrny jsem jeste nepekla, i kdyz ji jime porad. Zkusim.
melancholicka: Já když je pekla prvně, tak to vypadalo jak nevzhledná sušenka, která chutnala ještě hůř než jak vypadala . Ale pak jsem vyzkoušela jiný recept a povedlo se
.